Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Forældresamarbejde

Forældresamarbejde – Et fundament for børns udvikling

Forældresamarbejdet er altafgørende for et godt og givende institutionsliv. Børnenes udvikling, trivsel, læring og dannelse er noget, vi skaber i fællesskab. Gennem et stærkt samarbejde mellem forældre og personale kan vi sikre, at børnene får de bedst mulige rammer for deres udvikling.

Et godt forældresamarbejde fordrer en gensidig respekt for hinanden. Vi skal turde at spørge ind til hinanden og være nysgerrige og undrende over for hinandens perspektiver. Kun gennem denne åbenhed kan vi prøve at forstå hinandens oplevelser, bevæggrunde og intentioner – og på den måde skabe et tæt og tillidsfuldt samarbejde.

Vi stræber alle efter det samme mål – nemlig at gøre børnenes hverdag, oplevelser og erfaringer så givende og positiv som muligt. Sammen er vi med til at forme børnenes tid i institutionen, så de får de bedste forudsætninger for at trives og udvikles.

Daglig dialog og kommunikation

Den daglige dialog med forældrene er en vigtig del af vores arbejde, både når forældrene afleverer og henter deres børn. Vi opfordrer til, at vi taler sammen, både om de små og de store ting, der rører sig i børns liv. Det er gennem denne samtale, at vi får mulighed for at dele vigtige informationer og samtidig bygge et stærkt tillidsforhold.

Vi skriver dagbøger og/eller deler billeder på AULA, så forældrene kan følge med i de pædagogiske aktiviteter, vi arbejder med i institutionen. Her beskriver vi også intentionerne bag aktiviteterne, så forældrene kan få indsigt i, hvordan vi understøtter børnenes læring og udvikling.

Aktivitetsplaner og forberedelse

For at sikre, at forældrene kan følge med i børnenes hverdag, lægger personalet hver uge aktivitetsplaner ud for den kommende uge. På den måde kan forældrene forberede deres børn på de kommende aktiviteter og få mulighed for at stille spørgsmål til eventuelle oplevelser eller temaer, der opstår. Det er vigtigt for os, at forældrene er godt informeret og føler sig trygge i relationen til institutionen.

Målrettet arbejde med overgange

En vigtig del af vores arbejde er at sikre de bedste overgange for børnene – både fra hjemmet til vuggestuen, fra vuggestue til børnehave, fra dagpleje til børnehave og fra børnehave til SFO. Den gode overgang er med til at sikre børnenes tryghed, trivsel og videre udvikling. Vi arbejder målrettet med at støtte børnene i disse overgange, så de føler sig trygge og forberedte på de nye rammer og udfordringer, de møder.